Datum akce: 24.3.2019

V neděli 24.3. se náš skautský oddíl vydal na pěší jarní výpravu k nedalekému větrnému mlýnu. Slunce krásně hřálo a jen tím podtrhovalo dobrou náladu všech členů výpravy. Od klubovny jsme se vydali vzhůru kolem zámku a vinných sklepů na Příhoně, kde se nám otevřel krásný výhled na okolní krajinu. Cestu se na nás ovšem rozhodnul znepříjemnit páreček vypečených klíšťat v podobě dvou kolíčků na prádlo. Nikdo si nemohl být jistý, na koho se potvůrky přichytí a kdo tyto nezvané černé pasažéry přinese až do cíle. A tak nám cesta uběhla rychle, za neustáleého prohlížení sebe i svého vybavení.

V cíli naší výpravy na nás čekal průvodce, který nám otevřel mlýn, vyprávěl o jeho historii a životě lidí kteří s ním spojili svůj život. Ukázal nám a vysvětlil jak je mlýn postavený, jak funguje a k čemu co slouží. Z tolika informací nám pořádně vyhládlo! Tak jsme se pustili do svačiny a takto posilnění pak i do několika her. Maminky snad odpustí fleky od trávy… Na cestě zpět nás čekaly „nástrahy“ ve formě „bomb“ i nečekaných „povodní“ a tak jsme co chvíli, po zvolání bombááá nebo povodéééň, hledali úkryt tu v díře jindy zas na stromě nebo kopečku.

Nakonec jsme se zdárně dostali až ke klubovně a stopař v mapách nám ukázal hezkých 7,5 km strávených na čerstvém vzduchu, příjemném slunci a se spoustou zábavy.

Jimi